Objectius dels vilafranquins a la XIV Trobada Nacional de Falcons

El proper dissabte dia 11 de juliol, es celebra a Vilafranca la XIV Trobada Nacional de Falcons, emmarcada dins dels actes de la capitalitat cultural de la vila d’aquest 2015. En la que es podrà gaudir de totes les colles actuals de falcons: Llorenç del Penedès, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Piera, Barcelona, Castellcir, Malla, Riberal, Vallbona d’Anoia, Capellades i Vilanova d’Espoia.

És una cita habitual del calendari falconer, en la que totes les colles venen a donar el millor de cada una, essent el moment de màxima representació del moviment falconer.

Al punt de les 17:30 es donarà inici a la cercavila que passarà per: Plaça Penedès, rambla Sant Francesc, carrer de la Cort i que culminarà a la plaça de la Vila, on es podrà gaudir d’una actuació àgil i lluïda de les diferents formacions. Serà una actuació en format de rondes per grups, per agilitzar la jornada. Les 11 colles s’han distribuït en grups de 3 o 4, per realitzar figures de manera simultània. I per acabar l’actuació una ronda simultània, en la que totes les colles alçaran a la vegada una de les figures més característiques dels falcons: l’Escala.

En aquesta trobada els vilafranquins pretenem portar les millors construccions que tenen com l’Escala de 10, la Pira 6X6, la Piràmide drets de 5, el Pilar de 5 aixecat per sora, el 3 de 6 amb agulla i el ventallot (ventall de 4).

L’acte continuarà amb un sopar de germanor per les colles participants a l’escola Sant Ramon. I tot seguit i per acabar la festa s’ha preparat un concert al costat del Local, aprofitant les festes del Barri Molí d’en Rovira, concretament al carrer Sarriera. A les 23:30h es s’iniciarà amb el grup MIAÚ (amb col·laboració amb l’AVV Molí d’en Rovira), formació de la comarca que interpreta música d’estil de música Reggae-Rumba-Funky, i a continuació FALCONFEST amb Dj Neus González. És a l’aire lliure per tant sense entrada i a més s’instal·laran barres a preus populars, per gaudir al màxim de la festa.

El concert clourà a les 3:30 però per tots aquells que no en tinguin prou, s’acabarà la jornada festiva amb una festa falconera a la discoteca Arcs de Vilafranca.

Us hi esperem a tots, de ben segur us agradarà i gaudireu d’una molt bona jornada de falcons.