Figures antigues

Amb els pas dels anys hi ha figures que han quedar obsoletes, bé per el propi pas del temps bé per la pròpia evolució d’altres figures, però tot i que no formen part del repertori habitual poden veure’s en algun moment o altre, ja que ens agrada rememorar el passat.

Les Balances

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És una figura en la que es treballa l’equilibri. Es conforma d’una forma coordinada, un pilar de dos que mantenint l’equilibri una tercera persona es posiciona sobre les cames del baix del Pilar de dos, el qual el subjecta per que no caigui. Així mateix auqest subjecte a una quarta persona que just davant del Pilar fa un pi cap per avall.

Piràmide d’agenollats

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És una figura que barreja la tècnica de dos de les figures actuals dels Falcons, l’Escala i la Piràmide de Drets. Aquesta construcció segueix la forma triangular de l’Escala, amb la diferència que els diferents components de la construcció no estan d’empeus i intercalats, sino que s’encaixen col·locant els genolls sobre les faixes dels pisos inferiors, completant els pisos cada vegada amb una persona menys i essent coronada per l’anxaneta fent l’alta. Les mans dels components, s’entrellacen per agafar-se als pisos inferiors.

Piràmide d’acotats

És una figura que barreja la tècnica de dos de les figures actuals dels Falcons, l’Escala i la Piràmide de Drets. Aquesta construcció segueix la forma triangular de l’Escala, amb la diferència que els diferents components de la construcció no estan intercalats, sino que s’encaixen col·locant de peus i en postura semiflexionada sobre les faixes dels pisos inferiors, completant els pisos cada vegada amb una persona menys i essent coronada per l’anxeneta fent l’alta. Les mans dels components unicament s’uneixen als pisos inferiors per les puntes de la figura, son els unics que tenen contacte amb el pis inferior, dintre del mateix pis, les mans dels components s’entrellacen agafant les faixes dels compoments de cada costat.

El Canelobre

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÉs una figura complexa que integra varios elements diferenciats. Per una banda una base de 4 persones que s’encaixen natges amb natges i hombros amb hombros, creant una base horitzontal estable. Sobre aquesta base, diferenciada en dos conjunts, s’alça un pilar de 3 que s’aguanta en equilibri sobre les esquenes d’aquesta base, i subjectat per un altre persona que aguanta ambdos pilars. Completa aquesta figura dos persones fent l’altea en la part inferior, en una postura d’inclinació.

L’Estrella

És una figura complexa que integra varios elements diferenciats i convina diverses figures, per una banda la part inferior que pot simular una pira, i per altra banda la part superior, un tres o castell. La base esta composta per 3 persones col·locades en forma de pira, però tocant-se de caps (poden afegir-se pisos en aquesta base, donant més alçada a la construcció). Sobre les esquenes d’auesta base de 3, s’alça el castell o tres, aguant l’equilibri en una posició complicada, que dificulta l’execució de la construcció.. Completa aquesta figura tres persones que fent el pi en cada una de les bases i subjectats per una altra persona que així mateix es manten en equilibri sobre la faixa dels baixos.

El Torotorre

És una figura complexa que integra varios elements. Figura composta per un a torre (2de…) central a partir del qual es van integran les diferents persones. Aprofitant la col·locació de forma esgraonada que proporciona la col·locació dels pisos inferiors. Aquesta figura es simétrica.

El Pilar amb Porró

pilar amb porroEl Pilar al Porró, no te cap secret, més que un cop s’ha alçat el pilar, des del baix fins l’anxaneta es van passant un porró pis rera pis, fins arribar a la part de dalt. Pilar que es realitzava en casos de celebració.