Concurs de composició per gralles

Amb motiu de la celebració del 60è aniversari de la colla hem decidit impulsar un concurs de composició per a gralles per tal de renovar part del repertori dels nostres grallers.

Des de la introducció de l’acompanyament musical de gralles i timbals a les figures dels Falcons, a finals dels anys 70, s’ha utilitzat el mateix repertori: un conjunt de peces populars dins el món graller, especialment conegudes per ser un bon punt de partida per la iniciació a l’instrument.

Cada figura es construeix amb una música específica malgrat aquestes no són pròpies de la colla, a excepció de la Marxa dels Falcons de Vilafranca, composta per Jaume Vidal i Vidal al 1984 per encàrrec específic. Altres músiques que no en són pròpies però sí indiscutibles són el Toc de Castell, per alçar aquesta mateixa construcció i la Muixeranga d’Algemesí per desplegar la Torreta, figura inspirada i en homenatge a aquestes agrupacions ancestrals del País Valencià.

Les tres figures a les quals volem renovar l’acompanyament musical són la pira, l’escala i la piràmide drets, actualment acompanyades per La marxa d’en Serra, El febrer i La cirereta, respectivament.

A continuació trobareu les bases del concurs: Bases concurs composició
Document d’acceptació de les bases del concurs: Acceptació bases concurs composició

La data límit d’entrega és el 30/06/2019