Art al Local dels Falcons de Vilafranca

El 14 d’agost es va instal·lar al nostre local la peça escultòrica de ceràmica d’Albert Blay, Falcons de Vilafranca: la petjada i l’ombra.

La peça ceràmica de gran format (2×2 metres) forma part de les accions artístiques que fora dels espais habituals d’exposició s’instal·len en motiu de l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Vilafranca.

Segons paraules de l’artista el que l’ha inspirat a l’hora de crear aquesta gran peça ceràmica és essencialment l’aspecte efímer del motiu (les construccions dels Falcons) que aporten a la creació un component màgic imprescindible a tota creació artística.

Albert Blay 020Per dur-la a terme, el ceramista ha utilitzat les peces ceràmiques i el ferro forjat que simulen les petjades d’una pinya humana.

Albert Blay, 26 d’octubre de 1966 és Diplomat en Arts Aplicades i Oficis Artístics en Disseny Publicitari per l’Escola Llotja. L’any 1991 es va llicenciar en Belles Arts en l’especialitat de pintura a la Universitat de Barcelona. L’any 1990 fou becat amb una beca Erasmus a l’Ecole de Beaux Arts de París i l’any 1991 a la University of Ulster, Belfast.

Des de l’any 1991 fins al 1988 i dels 2001 al 2010 va viure i treballar a Belfast. Durant aquests períodes va produir obra artística que va ser exposada en galeries locals.Albert Blay 013

L’any 2014 va obtenir el Diploma d’Arts Aplicades i Oficis Artístics en Ceràmica Artística a l’Escola Municipal Arsenal de Vilfranca. Aquest mateix any va participar en la fira “Futur Excel·lent” per als millors projectes finals de ceràmica.

Actualment està realitzant un Curs de Terrissa a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Vic.

L’obra, Falcons de Vilafranca: la petjada i l’ombra es pot visitar a partir d’ara al local dels Falcons de Vilafranca situat al carrer Doctor Pasteur del Barri del Molí d’en Rovira tots els dies d’assaigs  de la colla: dimecres i divendres de 21 a 23h.